Снимки Социална мрежаСтудентка, която изучавала медийна продукция в Университета в Линкълн,

...
Снимки Социална мрежаСтудентка, която изучавала медийна продукция в Университета в Линкълн,
Коментари Харесай

Студентка прекара 7 инсулта за ден, а лекарите я взеха за пияна

Снимки Социална мрежа

Студентка, която изучавала медийна продукция в Университета в Линкълн, един ден се събудила със странни чувства - изтръпване на лицето. След това припаднала.

" Чувствах се, като че ли започнах да падам, погледнах приятелката си и споделих: " Помогнете ". Беше в действителност ужасно ", спомня си Луна, пише Zdrave.to.

 
Луна отива при университетския доктор и споделя за случилото се и по какъв начин се усеща. Но в този миг момичето към този момент изглеждало обикновено - и докторът споделил, че всичко е наред.

" Опитах се да отворя устата си, само че не можех. Мускулите на лицето ми не се движеха, мозъкът ми се замъгляваше, умираше. Почувствах се като че ли хвърча високо, като хвърчило ", споделя тя.


 
Викат кола за спешна помощ. Докторите не знаят какво да допускат: момичето беше прекомерно младо, с цел да получи удар. Все отново я откарали в болница.
Но с това неприятното премеждие на момичето не завършило. Лекарите някак си решили, че е пияна и в безсъзнание. И до момента в който се чудят какво да я вършат, Луна претърпяла още седем удара. Тази цифра е ужасяваща. Тя била изпратена за интервенция, само че й  казали, че възможностите за живот - 50/50.



Операцията била сполучлива, Луната оживяла. Но 20% от мозъка й не работи. Не усеща пръстите си, макар че може да ги мести. В университета студентката получила научен отпуск за шест месеца, само че въпреки всичко решила, че желае да участва на лекциите си. Сега тя желае да предизвести младежите и да им каже, че този проблем може да засегне всички.

" Инсултът може да засегне всички. В публичното схващане това е заболяване на възрастните хора, само че не е по този начин. Не се пробвам да изплаша никого, просто желая да повиша информираността и да направя всичко допустимо, с цел да оказа помощ ", споделя Луна.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР